bigstock Helping hands care for the el 79012273

Javni poziv za iskaz interesa za uključenje korisnika u projekt na području grada Splita i otoka Čiovo

logici gore 1
logici gore 1

Na temelju odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, KLASA: 983-04/23-01/01, UR. BROJ: 344-191/13-24-2314 od 26. ožujka 2024. godine te Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ Kodni broj : SF.3.4.11.01.0274, Naziv projekta:  „Kod kuće je najljepše„ potpisanog dana 03. travnja 2024. godine, udruga Idemo Dalje raspisuje

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA

za uključenje korisnika u projekt „Kod kuće je najljepše„

koji udruga Idemo Dalje provodi na području

Splitsko – dalmatinske županije (šire područje grada Splita i Čiovo)

Prijava na ovaj poziv za iskaz interesa služi isključivo u svrhu utvrđivanja potencijalnog broja i potreba korisnika/ca koji ispunjavaju uvjete za prijavu projekta na Poziv „Zaželi-prevencija institucionalizacije“ SF.3.4.11.01.  te korisnik/ca nije automatski uključen u projekt.

Uvjete za ostvarivanje prava u projektu imaju samo pripadnici ciljane skupine koji ispunjavaju slijedeće uvjete:

Za osobe starije od 65 godina koje žive u samačkom ili dvočlanom ili višečlanom kućanstvu u kojem su svi članovi kućanstva pripadnici ciljnih skupina ovog Poziva:

  1. Osoba starija od 65 godina (na dan ulaska u projektnu aktivnost) koja živi u samačkom kućanstvu i čiji mjesečni prihod ne prelazi iznos 120% prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža u mjesecu koji prethodi uključivanju u aktivnost projekta ili u mjesecu prije ukoliko HZMO još nije izdao podatke za mjesec koji prethodi uključivanju u aktivnosti projekta i koji istovremeno ne koristi uslugu pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, osobne asistencije koju pruža vidjevši pratitelj.
  2. Osoba koja živi u dvočlanom kućanstvu, a ukupni prihod kućanstva ne prelazi iznos od 200% prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža u mjesecu koji prethodi uključivanju u aktivnost projekta ili mjesecu prije ukoliko HZMO još nije izdao podatke i koja istovremeno ne koristi uslugu pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, osobne asistencije koju pruža vidjevši pratitelj.
  3. Osoba koja živi u višečlanom kućanstvu u kojem su svi članovi kućanstva pripadnici ciljnih skupina ovog poziva, a ukupni prihod kućanstva ne prelazi iznos od 300% prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža u mjesecu koji prethodi uključivanju u aktivnost projekta ili mjesecu prije ukoliko HZMO još nije izdao podatke i koja istovremeno ne koristi uslugu pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, osobne asistencije koju pruža vidjevši pratitelj.

Za odrasle osobe s invaliditetom:

  1. Osobe starije od 18 godina koje žive u samačkom ili dvočlanom kućanstvu ili višečlanom kućanstvu u kojem su svi članovi kućanstva pripadnici ciljnih skupina ovog Poziva i koje imaju invaliditet trećeg ili četvrtog stupnja težine invaliditeta-oštećenja funkcionalnih sposobnosti prema propisima o vještačenju i metodologijama vještačenja te ne koriste usluge pomoći u kući, boravka organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent ili čiji roditelj ili drugi član obitelji nema priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja za potrebu skrbi o njoj.

Iskaz interesa mogu podnijeti svi pripadnici ciljane skupine koji zadovoljavaju navedene uvjete, a s početkom provedbe projekta morat će osigurati dokaznu dokumentaciju kojom to potvrđuju:

Za osobe starije od 65 godina:

  1. Preslike osobne iskaznice ili putovnice ili dokumenta jednake ili slične vrijednosti iz kojeg je nedvojbeno moguće utvrditi identitet i dob sudionika
  2. Potvrda Porezne uprave o visini dohodaka i primitaka za mjesec travanj 2024.g. (u slučaju dvočlanog i višečlanog kućanstva potvrdu je potrebno dostaviti za svakog člana kućanstva)
  3. Obrazac prijave na javni poziv za iskaz interesa
  4. Izjava pripadnike ciljne skupine o broju članova kućanstva

Za odrasle osobe s invaliditetom:

  1. Preslike osobne iskaznice ili putovnice ili dokumenta jednake ili slične vrijednosti iz kojeg je nedvojbeno moguće utvrditi identitet i dob sudionika
  2. Potvrda o upisu u Registar osoba s invaliditetom iz koje je vidljivo da osoba ima oštećenje trećeg ili četvrtog stupnja težine invaliditeta – oštećenja funkcionalnih sposobnosti ili nalaz i mišljenje Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u kojem je naveden treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta – oštećenja funkcionalnih sposobnosti
  3. Obrazac prijave na javni poziv za iskaz interesa
  4. Izjava pripadnike ciljne skupine o broju članova kućanstva

NAPOMENA: udruga Idemo Dalje će slati na provjeru popis pripadnika ciljane skupine Zavodu za socijalni rad da osoba ne koristi uslugu pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, ili čiji roditelj ili drugi član obitelji nema priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja za potrebu skrbi o njoj.

OBAVEZNO: Svi zainteresirani pripadnici ciljne skupine koji zadovoljavaju navedene uvjete iz ovog Poziva obrasce za iskaz interesa mogu preuzeti na Internet stranici https://idemodalje.hr/

Preuzete i ispunjene obrasce potrebno je predati e-mailom na  udruga.idemodalje@gmail.com ili dostaviti na adresu udruga Idemo dalje, Đakovačka 26, 10110 Zagreb, a za sve dodatne informacije nazvati na broj 091 582 1754.

Poziv je otvoren od 20.04.2024. sve do završetka projekta odnosno do 03.04.2027. U slučaju većeg broja korisnika od raspoloživih mjesta, formirat će se lista čekanja. Korisnici će se primiti s liste čekanja prema dostupnosti usluge.

Predsjednica udruge Idemo Dalje

Gordana Ramač

logici dolje 1
Pročitaj više
123d277a city 7964 164a8b5c3d0

Natječaj za zapošljavanje u okviru programa Zaželi – prevencija institucionalizacije, za područje grada Zagreba

logici gore

Temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Kod kuće je najljepše“  SF.3.4.11.01.0274 odobrenog za financiranje u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Zaželi-prevencija institucionalizacije” SF.3.4.11.01 se sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. Udruga Idemo dalje , objavljuje  

JAVNI POZIV

za prijam radnika/radnica u radni odnos na određeno vrijeme na radno mjesto GERONTODOMAĆICA / GERONTODOMAĆIN za pružanje usluge pomoći i potpore starijim osobama i osobama s invaliditetom. 

Mjesto rada: grad Zagreb

Broj traženih radnika: deset (10) osoba (M/Ž)

Vrsta zaposlenja: radni odnos na određeno vrijeme na 32 mjeseca, uz obvezni probni rad u trajanju od 3 mjeseca

Radno vrijeme: puno radno vrijeme

Plaća radnika: minimalna plaća propisana Zakonom o minimalnoj plaći u (NN. BR.118/18.I120/21.) i Uredbom o visini minimalne plaće za 2024. godinu (NN.BR.125/23.)

Naknada za prijevoz: djelomično

Javni poziv vrijedi od: 18.04.2024.

Javni poziv vrijedi do: 15.05.2024.

Predviđeni početak rada: 01.07.2024.

Opis poslova:

Pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Obavezna aktivnost:

Pružanje usluge i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština, koja obavezno uključuje:

  • Organizacija prehrane (pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane, lijekova i sl.)
  • Obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrijeva, i sl., organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.)
  • Održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju  i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba i sl.)
  • Zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba korisnika

Posao podrazumijeva rad na terenu.

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete za prijam:

  • Punoljetnost,
  • Hrvatsko državljanstvo
  • Minimalno osnovnoškolsko obrazovanje

Prijavi na javni poziv kandidati/kinje dužni su priložiti:

  • zamolbu za posao vlastoručno potpisanu
  • životopis vlastoručno potpisan i obvezan kontakt mobitela
  • presliku osobne iskaznice
  • presliku svjedodžbe ili drugog dokaza o završenom obrazovanju
  • elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje
  • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata/ kinje ne vodi kazneni postupak (ne stariji od 6 mjeseci)

Sve informacije o javnom pozivu mogu se dobiti putem maila udruga.idemodalje@gmail.com Ili mobitela na broj 091 582  1754,

Prijave sa svim obaveznim prilozima dostavljaju se zaključno sa 15.05.2024. godine

  • Poštom u zatvorenoj omotnici preporučeno na adresu: Udruga Idemo DaljeĐakovačka 26, 10110 Zagreb (za natječaj Zaželi – prevencija institucionalizacije) Ili
  • skenirano mailom na udruga.idemodalje@gmail.com s naznakom Prijava na natječaj Zaželi – prevencija institucionalizacije

Sve dodatne informacije o natječaju za zapošljavanje žena mogu se dobiti putem maila udruga.idemodalje@gmail.com; ili na kontakt telefon: 091 58 21 754.

Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati. O izbora kandidata/kinja koji ispunjavaju tražene uvjete, podnositelji/ce prijava bit će obaviješteni u zakonskom roku.

logici dolje

Leave a Comment

Prijavljeni kao udruga. Uredite svoj profilOdjava? Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pročitaj više
Split 1

Natječaj za zapošljavanje u okviru programa Zaželi – prevencija institucionalizacije, za područje grada Splita i Čiova

logici gore

Temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Kod kuće je najljepše“  SF.3.4.11.01.0274 odobrenog za financiranje u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Zaželi-prevencija institucionalizacije” SF.3.4.11.01 se sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. Udruga Idemo dalje , objavljuje  

JAVNI POZIV

za prijam radnika/radnica u radni odnos na određeno vrijeme na radno mjesto GERONTODOMAČIĆA / GERONTODOMAĆIN za pružanje usluge pomoći i potpore starijim osobama i osobama s invaliditetom. 

Mjesto rada: Grad Split i Čiovo

Broj traženih radnika: osam (8) osoba (M/Ž)

Vrsta zaposlenja: radni odnos na određeno vrijeme na 32 mjeseca, uz obvezni probni rad u trajanju od 3 mjeseca

Radno vrijeme: puno radno vrijeme

Plaća radnika: minimalna plaća propisana Zakonom o minimalnoj plaći u (NN. BR.118/18.I120/21.) i Uredbom o visini minimalne plaće za 2024. godinu (NN.BR.125/23.)

Naknada za prijevoz: djelomično

Javni poziv vrijedi od: 17.04.2024.

Javni poziv vrijedi do: 07.05.2024.

Predviđeni početak rada: 01.06.2024.

Opis poslova:

Pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Obavezna aktivnost:

Pružanje usluge i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština, koja obavezno uključuje:

  • Organizacija prehrane (pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane, lijekova i sl.)
  • Obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrijeva, i sl., organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.)
  • Održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju  i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba i sl.)
  • Zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba korisnika

Posao podrazumijeva rad na terenu.

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete za prijam:

  • Punoljetnost,
  • Hrvatsko državljanstvo
  • Minimalno osnovnoškolsko obrazovanje

Prijavi na javni poziv kandidati/kinje dužni su priložiti:

  • zamolbu za posao vlastoručno potpisanu
  • životopis vlastoručno potpisan i obvezan kontakt mobitela
  • presliku osobne iskaznice
  • presliku svjedodžbe ili drugog dokaza o završenom obrazovanju
  • elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje
  • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata/ kinje ne vodi kazneni postupak (ne stariji od 6 mjeseci)

Sve informacije o javnom pozivu mogu se dobiti putem maila udruga.idemodalje@gmail.com Ili mobitela na broj 091 582  1754,

Prijave sa svim obaveznim prilozima dostavljaju se zaključno sa 07.05.2024. godine

  • Poštom u zatvorenoj omotnici preporučeno na adresu: Udruga Idemo Dalje; Đakovačka 26, 10110 Zagreb (za natječaj Zaželi – prevencija institucionalizacije) Ili
  • skenirano mailom na udruga.idemodalje@gmail.com s naznakom Prijava na natječaj Zaželi – prevencija institucionalizacije

Sve dodatne informacije o natječaju za zapošljavanje žena mogu se dobiti putem maila udruga.idemodalje@gmail.com; ili na kontakt telefon: 091 58 21 754.

Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati. O izbora kandidata/kinja koji ispunjavaju tražene uvjete, podnositelji/ce prijava bit će obaviješteni u zakonskom roku.

logici dolje
Pročitaj više
krka monastery

Natječaj za zapošljavanje u okviru programa Zaželi – prevencija institucionalizacije, za područje grada Knina i općine Kistanje

logici gore

Temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Kod kuće je najljepše“  SF.3.4.11.01.0274 odobrenog za financiranje u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Zaželi-prevencija institucionalizacije” SF.3.4.11.01 se sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. Udruga Idemo dalje , objavljuje  

JAVNI POZIV

za prijam radnika/radnica u radni odnos na određeno vrijeme na radno mjesto GERONTODOMAČIĆA / GERONTODOMAĆIN za pružanje usluge pomoći i potpore starijim osobama i osobama s invaliditetom. 

Mjesto rada: Grad Knin, općina Kistanje

Broj traženih radnika: sedam (7) osoba (M/Ž)

Vrsta zaposlenja: radni odnos na određeno vrijeme na 32 mjeseca, uz obvezni probni rad u trajanju od 3 mjeseca

Radno vrijeme: puno radno vrijeme

Plaća radnika: minimalna plaća propisana Zakonom o minimalnoj plaći u (NN. BR.118/18.I120/21.) i Uredbom o visini minimalne plaće za 2024. godinu (NN.BR.125/23.)

Naknada za prijevoz: djelomično

Javni poziv vrijedi od: 16.04.2024.

Javni poziv vrijedi do: 06.05.2024.

Predviđeni početak rada: 01.06.2024.

Opis poslova:

Pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Obavezna aktivnost:

Pružanje usluge i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština, koja obavezno uključuje:

  • Organizacija prehrane (pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane, lijekova i sl.)
  • Obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrijeva, i sl., organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.)
  • Održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju  i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba i sl.)
  • Zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba korisnika

Posao podrazumijeva rad na terenu.

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete za prijam:

  • Punoljetnost,
  • Hrvatsko državljanstvo
  • Minimalno osnovnoškolsko obrazovanje

Prijavi na javni poziv kandidati/kinje dužni su priložiti:

  • zamolbu za posao vlastoručno potpisanu
  • životopis vlastoručno potpisan i obvezan kontakt mobitela
  • presliku osobne iskaznice
  • presliku svjedodžbe ili drugog dokaza o završenom obrazovanju
  • elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje
  • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata/ kinje ne vodi kazneni postupak (ne stariji od 6 mjeseci)

Sve informacije o javnom pozivu mogu se dobiti putem maila udruga.idemodalje@gmail.com Ili mobitela na broj 091 582  1754,

Prijave sa svim obaveznim prilozima dostavljaju se zaključno sa 06.05.2024. godine

  • Poštom u zatvorenoj omotnici preporučeno na adresu: Udruga Idemo Dalje; Đakovačka 26, 10110 Zagreb (za natječaj Zaželi – prevencija institucionalizacije) Ili
  • skenirano mailom na udruga.idemodalje@gmail.com s naznakom Prijava na natječaj Zaželi – prevencija institucionalizacije

Sve dodatne informacije o natječaju za zapošljavanje žena mogu se dobiti putem maila udruga.idemodalje@gmail.com; ili na kontakt telefon: 091 58 21 754.

Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati. O izbora kandidata/kinja koji ispunjavaju tražene uvjete, podnositelji/ce prijava bit će obaviješteni u zakonskom roku.

logici dolje
Pročitaj više
d981f2e5 f3c7 4320 b3da 8111f214bec3

Udruga Idemo Dalje potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru programa Zaželi – prevencija institucionalizacije

U utorak 03.04.2024. udruga IdeMo DaLje potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru programa Zaželi – prevencija institucionalizacije za projekt “Kod kuće je najljepše” SF.3.4.11.01.0274. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali. Tijekom 36 mjeseci provedbe, kroz projekt će se zaposliti 25 pružatelja usluga podrške i pomoći, koje će skrbiti za 150 pripadnika ciljane skupine osoba starijih od 65 godina i osoba s invaliditetom koji žive u vlastitim domovima. Projekt se provodi u čak tri županije. Splitsko – dalmatinskoj, Šibensko – kninskoj i u gradu Zagrebu.

Pročitaj više
zazeli vizual 1

Raspisan Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava Zaželi – prevencija institucionalizacije

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike raspisalo je otvoreni trajni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, Zaželi – prevencija institucionalizacije. Datum početka podnošenja projektnih prijedloga je 20.9.2023. U okviru ovog Poziva financirat će se pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom, kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije. Intenzitet potpore (udio bespovratnih sredstava) po pojedinom projektnom prijedlogu može iznositi 100% prihvatljivih troškova. U okviru ovog PDP-a ne očekuje se sufinanciranje od strane Prijavitelja.

Detaljne upute o prijavi na natječaj kao i sva natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećem linku:https://esf.hr/esfplus/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/zazeli-prevencija-institucionalizacije/

Pročitaj više
iStock 1128664372 1

Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2021. godinu

Ovim pozivom financirati će se projekti koji su usmjereni na prioritetna područja kako slijedi:

  • P.1. Aktivno sudjelovanje mladih u društvu

a) Poticanje mladih na aktivno sudjelovanje u društvu
b) Mladi i održivi razvoj zajednice

  • P.2. Savjetovanje i informiranje mladih, organizacija slobodnog vremena mladih i podrška inicijativama mladih u zajednici

a) Informativni centri za mlade
b) Organizacija slobodnog vremena mladih putem klubova za mlade
c) Centri za mlade

  • P.3. Povećanje znanja i vještina, zapošljivosti i konkurentnosti na tržištu rada te poticanje socijalnog uključivanja mladih ( rad s mladima u NEET statusu)
  • P.4.  Mladi u ruralnim sredinama
  • P.5. Prevencija nasilja nad i među mladima
  • P.6. Rad s mladima u područjima pogođenim potresom
  • P.7. Prevencija ovisnosti mladih

Poziv je otvoren od 05. srpnja do 20. kolovoza 2021. godine, a ukupna planirana vrijednost Poziva je 10.000.000,00 kn.
Natječajna dokumentacija i Upute za prijavitelje dostupni su na sljedećoj poveznici:

https://demografijaimladi.gov.hr/vijesti-4693/poziv-za-prijavu-projekata-usmjerenih-mladima/6112

Prijave se mogu poslati putem sustava www.financijskepodrske.hr

Pročitaj više
esf op ucinkoviti ljudski potencijali logo horizontalni boja rgb 4

Indikativni godišnji plan objave Poziva OPULJP

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., objavljuje Godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga, s ciljem informiranja javnosti i omogućavanja pravovremene pripreme projektnih prijedloga potencijalnih prijavitelja.

Napomena: Godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga sadrži indikativni popis poziva i rokova poznatih u trenutku izrade plana te je podložan izmjenama i dopunama.

https://idemodalje.hr/wp-content/uploads/2023/05/Godisnji-plan-PDP-ova-otvoreni_2023_04042023.xlsx

Pročitaj više

Natječaj Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Ostalo je još nekoliko dana za prijavu na natječaj „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike poziva organizacije civilnog društva koje su usmjerene djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece, podršci posvojiteljima i razvoju udomiteljstva, pružanju usluge savjetovanja i smještaja za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji te koje su usmjerene radu s beskućnicima, da se prijave za financijsku podršku programima koji pridonose razvoju prioritetnih područja iz ovog Poziva.

Organizacije civilnog društva sukladno ovom Pozivu mogu prijaviti programe u sljedećim prioritetima:

P1. Programi usmjereni djeci i obitelji
P2. Programi usmjereni djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom
P3. Programi podrške posvojiteljima i razvoju udomiteljstva za djecu
P4. Programi usmjereni beskućnicima
P5. Programi usmjereni starijim osobama i teško bolesnim odraslim osobama
P6. Programi usmjereni pružanju podrške žrtvama nasilja

Za provedbu Poziva ukupno je osigurano 6.000.000,00 eura (slovima: šestmilijunaeura)

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave Poziva i traje od 6. travnja 2023. do 12. svibnja 2023. godine.

Smatrat će se da je program valjano prijavljen ako je:

  • Cjelovita natječajna dokumentacija propisano postavljena (opisano u točkama 3.1. i 3.2. Uputa) sustav www.financijskepodrske.hr najkasnije do 12. svibnja 2023. godine do 15:00 sati.
  • Dokument za verifikaciju dostavljen isključivo elektroničkom poštom na e-mail adresu sirenje.mreze@mrosp.hr. Ovaj dokument bit će prihvatljiv isključivo ukoliko je poslan do 12. svibnja 2023. godine do 18:00 sati.

Pročitaj više
logo small

IMPACT4VALUES: Otvoren je poziv za srednje i male projekte

Datum objave Javnog poziva za srednje i male projekte u sklopu programa Impact4Values: 23. ožujak 2023. 

Iznos raspoloživih sredstava: ukupno 2.000.000 eura 

Od toga za Hrvatsku: 1.200.000 eura

Od toga za male projekte: 300.000 eura 

Od toga za srednje projekte: 900.000 eura 

Iznos sredstava za svaki projekt: Za male projekte: 10.000 – 30.000 eura,  Za srednje projekte: 40.000 – 60.000 eura 

Kome su sredstva namijenjena?

Organizacijama civilnog društva u Hrvatskoj i njihovim partnerima 

Svrha financiranja? 

Potpora organizacijama civilnog društva i njihovim projektima koji štite i promiču europske vrijednosti.

Odabranim organizacijama civilnog društva će biti dostupan i opsežni program izgradnje kapaciteta. 

Trajanje projekata: Od 12 do 18 mjeseci 

Rok za prijavu: 29. svibnja 2023. do 12 sati (podne) 

Pošaljite prijedloge projekata na: prijava.cerv@zaklada-slagalica.hr 

Više informacija i natječajna dokumentacija dostupni su na sljedećem linku: https://solidarna.hr/impact4values-otvoren-je-poziv-za-srednje-i-male-projekte/

Pročitaj više
  • 1
  • 2